Hogyan csökkentsük az elektromágneses sugárzásnak való kitettséget?

Elektroszmog elleni fekete szürke snapback sapka

Jelenleg az internetes technológiákat több, mint négy milliárdan használják különböző célokra.

A mai modern világunkban az okoseszközök mint például laptop, tablet és mobiltelefon a mindennapjaink állandó részeseivé váltak. Ezek az eszközök elektromágneses sugárzást bocsájtanak ki.

Elektroszmognak az elektromos és mágneses terek-, valamint a rádiófrekvenciás sugárzások által, a szervezetet érő terheléseket nevezzük. Minél nagyobb teljesítményű eszközről beszélünk, annál nagyobb EMF sugárzással bír. Így például az olvasólámpádnak csekély, elhanyagolható az EMF sugárzása, míg a laptopod jelentősen magasabbal bír, nem beszélve a 7.1-es hangfal szettről és a 60 centi átmérőjű tévédről.” (laptopszaki.hu)

Tippek-trükkök: A Wifi káros-e az egészségedre vagy sem? Kép: Laptopszaki.hu

Ezt az elektromágneses sugárzást viszont csökkenteni tudjuk! Íme néhány jó tanács:

Okos eszközeinket tartsuk a lehető legtávolabb testünktől! Több telefongyártó cég is javasolja hogy mobilunkat lehetőleg ne közvetlenül magunk mellett tartsuk!

Minél több eszközöd van és minél többet használod őket annál nagyobb sugárzásnak vagy kitéve. Azt ajánljuk hogy távolítsd el otthonodból , vagy legalább abból a helységből ahol a legtöbb időt töltöd mint például a hálószoba, az extra mobilokat, laptopokat vagy televíziókat melyek kevésbé szükségesek.

Csak akkor kapcsold be okos eszközeidet, amikor valóban használod! Ugyanis minél tovább vagy kitéve a sugárzásnak, annál nagyobb hatással van a szervezetedre.

A modern technológiának köszönhetően ma már szinte nem is létezik olyan eszköz, aminek ne lenne vezeték nélküli internetet használó verziója. Akár fejhallgatóról, számítógépes egerekről, billentyűzetekről vagy az internetről beszélünk. Sajnos ennek a hátránya, hogy így egyre nagyobb mértékben vagyunk kitéve az EM (elektromágneses) sugárzásnak. Érdemes visszatérni a vezetékes megoldásokhoz.

Az elektroszmog ellen védekezhetsz árnyékoló termékekkel is! Ezüst szövetből készült ruházat, takarók, árnyékoló telefon tok vagy laptop pad. Ezek mind segítenek csökkenteni az elektromágneses sugárzásnak való kitettséget!

Számos lehetőség közül választhatsz, hogy megvédd magadat és szeretteidet! Olvass többet a témáról és legyél egészségtudatos!

Forrás: https://www.laptopszaki.hu/blog/2015-02-23/tippek-trukkok-a-wifi-karos-e-az-egeszsegedre-vagy-sem?fbclid=IwAR0darIvbUfBD0X-viaHLBQpA1xcbnQRRUf8wbYF9ovtJ_sr0qOb57n7q50

Kép: Laptopszaki.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük