Oroszország és számos ország betiltja általános iskolákban a WiFi-t és a mobiltelefonokat a gyermekek egészségének védelme miatt

russia-bans-wifi-in-schools

Az Orosz Egészségügyi Minisztérium arra készül, hogy az általános iskolákban megtiltja a WiFi és a mobiiltelefonok használatát a gyerekekre gyakorolt egészségügyi kockázat miatt.

Az „Általános iskolai oktatás területén a digitális oktatási környezetben alkalmazott eszközre, tartalomra és működési módokra vonatkozó higiéniai előírások és speciális követelmények” című útmutató az Egészségügyi Minisztérium gyermekhigiéniai intézetének weboldalán található, amely kimondja:

.com/static/557a07d5e4b05fe7bf112c19/t/57ceba392e69cf210230e0d6/1434409802334/

„Az útmutató az utóbbi években elvégzett tudományos kutatások eredményein alapul.Többek között olyan multicentrikus tanulmányokon alapszik, amiket az Orosz Tudományos Akadémia Orvostudományi Tanszékének égisze alatt a gyermekek egészségének védelmére dolgozott ki a biztonságos digitális oktatási technológiák biztosítása érdekében. ”-írják.

A digitális iskolai és otthoni számítógépes tanulás új szabályai a következőket tartalmazzák:

– A Wi-Fi és a vezeték nélküli internet-kapcsolatok tilalma az általános iskolában.
– Az okostelefonok használatának tilalma oktatási célzattal.
– Ajánlás: Könyveket használjanak sokkal inkább az otthoni tanulmányokhoz, nem pedig számítógépeket.
– Ajánlás Ne engedélyezzék a mobil hálózati bázisállomások (cellatornyok) iskolák területén vagy körneyzetében történő elhelyezését!

Világszerte több országban már korlátozzák a WiFi és az elektromágnes sugárzást kibocsátó rendszerek iskolákba történő telepítését

Ciprus eltávolította a Wi-Fi-t az általános iskolai osztályokból és egy erős, folyamatos, figyelemfelkeltő kampányt folytat a szülők, tizenévesek és terhes nők számára.
Izrael és Franciaország betiltotta a Wi-Fi használatát az óvodákban és a Wi-Fi korlátozását rendelte el az iskolában.

Az Európai Parlamenti Közgyűlés 1815. számú határozatot adott ki, amelyben javasolja az EMF-eknek (elektromágneses sugárzásnak) való kitettség csökkentését és azt ajánlja, hogy „általában a gyermekek, különösen az iskolákban és az osztálytermekben előnyben részesítsék a vezetékes internetkapcsolatot, és szigorúan szabályozzák a mobiltelefonok használatát az iskolás gyermekek számára. iskolai helyiségekben. ”

A helyi önkormányzatok világszerte olyan határozatokat hoztak , amelyek a vezetékes, nem pedig a vezeték nélküli internet népszerűsítését célozzák meg és sok iskola megszüntette és / vagy megállította a vezeték nélküli rendszerek bevezetését az iskolaépületekbe.

2019-ben Oregon állam (USA) elfogadta az SB283 törvényjavaslatot , amely arra utasítja az Oregon Egészségügyi Hatóságot, hogy vizsgálja felül a mikrohullámú sugárzásnak való kitettség egészségre gyakorolt ​​hatásainak független finanszírozású tudományos tanulmányait, különös tekintettel a vezeték nélküli hálózat technológiájának az iskolákban történő használatából eredő kitettségre és jelentést kell tenni a Törvényhozó Oktatási Közgyűlésnek 2021-ben.

2017-ben a Maryland állam Gyermekek Környezetvédelmi Egészségügyi és Védelmi Tanácsadó Tanácsa először adta ki állami ajánlásait a vezeték nélküli sugárterhelés csökkentésére az iskolákban vezetékes – nem vezeték nélküli – internetkapcsolat biztosításával.

A nyilvántartásba vett károkra vonatkozó közzétett tudományos bizonyítékok ellenére az US FCC 2019 decemberében úgy határozott, hogy nincs bizonyíték arra, hogy a vezeték nélküli technológia káros lenne és nincs oka a vezeték nélküli sugárzásra vonatkozó 24 éves, elavult, nem védő korlátaik frissítésére. 2020 februárjában a Environmental Health Trust történelmi jogi keresetet indított az FCC ellen e döntés megfordítása érdekében.
A jogi keresetet rövidesen, 2020. július 29-én kell benyújtani.

 
Fordította és szerkesztette: SBG Buddha – VilagHelyzete 
 

további cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük